Æggekage og spegepølsemadder

Æggekage og spegepølsemadder

Familien Morogmor spiser meget rugbrød. Både til morgenmad, til frokost og til aftensmad spiser vi rugbrød (dog helst ikke samme dag;) ). Derfor er æggekage og spegepølsemadder også et hit. Det er nok egentlig frokostmad, men vi spiser det altså primært til aftensmad. Og for pokker hvor er det nemt.

Jeg er jo tosset med økologi, ja gerne dansk økologi hvis mulig, og denne ret gør det nemt og billigt at spise dansk økologi. Æg, kartofler og spegepølse er også tit at få som lokalt økologisk, hvis man altså gerne vil gå den ekstra mil. Hvorom alting er, så smager det godt økologisk eller ej.

morogmor blog - spegepølsemadder

Æggekage og spegepølsemadder

Ingredienser
5 æg
1 dl mælk
En spsk. Husk (loppefrøskaller)
Salt og peber
2 -3  kartofler eller sødkartofler
1 stor Gulerod
eller 3-4 store buketter blomkål eller broccoli
(eller et miks af det hele?)

Rugbrød
Spegepølse

Div toppings.


Jeg foretrækker at lave det på en pande og så smide den i ovnen når æggene kommer på. Jeg har købt en lille pande til 30 kr. i IKEA, skruet skruen til håndtaget ud og taget det af. Det var hvad vi havde råd til, da jeg ville have en sådan en, og det virker glimrende.

Skær kartofler og gulerod i små stykker og kog dem til de er møre. Put dem på panden sammen med blomkål, broccoli eller hvad du nu har valgt. Jeg tilføjer lidt oliven olie, salt, peber og måske lidt hvidløg og venter til broccolien er blevet gennevarm.

Alt imens det står på panden bikses æg, mælk og husk sammen. Husken skal lige have fem minutter til at trække væske. Nogle gange tilføjer jeg lidt røget paprika – alt efter hvad jeg har lyst til jo. Sørg for at grøntsagerne ligger fordelt på panden og held så æggene ud på panden. sluk for komfuret og efter et par minutter stillet panden i ovnen på 175 varmluft og bages til æggekagen er gylden på hele overfladen. Server med spegepølsemadder <3

æggekage og spegepølsemaddermorogmor blog - æggekage

Skriv et svar