To kvinder, ét forhold. Hvordan fungerer det lesbiske forhold?

Morogmor blog - to kvinder, et forhold

To kvinder, ét forhold. Hvordan fungere det egentlig i praksis? Det er et spørgsmål jeg er stødt på flere gange nu. Det er et spørgsmål der, for mig, er super svært at svare på. Sara og jeg jo har et ret velfungerende forhold (hvis vi selv skal sige det ;-)) og jeg tænker derfor ikke super meget over ‘hvordan’.

Kvinde-kvinde VS kvinde-mand

Jeg forestiller mig, at spørgsmålet bliver stillet som et spørgsmål til forskellen mellem et lesbisk forhold og et forhold bestående af en mand og en dame. Og jeg tror bestemt også, at folk gerne vil vide hvor meget hønsegård, der egentlig kan gå i den, når to kvinder er gift og bor sammen.

Jeg er stødt på spørgsmål som; hvem kører så bilen? Hvem tager de endelige beslutninger? Hvem er manden i forholdet? Hvem shopper mest tøj? Hvem laver maden? Hvem ser flest tøsefilm? Går i bege to i kjole? Osv osv

En ‘mandekæreste’

Nu er det jo sådan, at jeg ikke har alverden erfaring i, at være kærester med et hankøn. Jeg har dog haft en ‘mandekæreste’. Det var et kort forhold (til en meget sød dreng) hvor jeg nok var mere forelsket i forelskelsen end i ham, tænker jeg i dag. (Læs: identitetskrise omkring seksualitet) 

Baseret på den erfaring jeg har samt de mange fantastisk velfungerende par jeg er omgivet af, vil jeg vurdere, at et velfungerende par er et par bestående af et team. Et team hvor den ene er god til nogle ting og den anden nogle andre ting.

Det er jo ikke ligefrem guldkorn jeg smider med her, men det er altså som om, at man nogle gange skal belyse det åbenlyse 😉 

Et forhold er et forhold!

Jeg har før skrevet om, hvordan jeg ikke selv føler mig anderledes. Hvordan jeg ikke føler, at Sara og jeg er anderledes end andre. hverken som mennesker eller som par. Vi er et forhold. Et forhold præcis som alle andre forhold er det. Engang i mellem når min kærlighed til hende eksplodere, så føler jeg måske endda, at vi hører til toppen over velfungerende forhold. (Hør mig lige, haha) Men som udgangspunkt føler jeg bare, at der er styr på lortet. 

Det jeg skriver, er jo bare verden oplevet fra min synsvinkel, men det jeg oplever, at parforhold blandt andet består af ’små ting’. Små ting som, at man er enig i nogle ting og uenig i andre ting.
Måske der er fælles hobbyer eller individuelle interesser. Måske der er fælles par-venner og måske hver person har sine egne fortrolige. Måske den ene er struktureret, værdier sedler og kontrol og den anden mere lazair faire og tager tingene som de kommer. Måske den ene er natteravn og den anden morgenmenneske. Måske forguder den ene genbrug og den anden vil have det sidste nye på markedet.

Det giver en god dynamik, at være både enige og uenige når man skal gå op og ned af hinanden. Måske er man enige i alt fra indretning til politik, men så foretrækker den ene en god kaffelatte og den anden vil hellere have sodavand. Og så finder man kærligheden i det. Så finder man kærligheden og nærheden i, at man hver aften skal drikke sin lækre kaffelatte mens kæresten vender øjne og rynker næse. Så sidder man der, ved siden af hinanden og elsker hinandens forskelligheder..  selvom man ikke kan drikke aftenkaffen sammen.

Dette unikke øjeblik er ikke et, der ændres selvom man er af samme køn. Den unikke følelse, som man sammen har i et forhold er den samme. Følelsen af, at man helt specielt og unikt hører sammen. Ikke på trods, men netop fordi, at du elsker kaffelatter og din kæreste hader dem.

Hønsegård og hormoner

Dér hvor jeg nogle gange kan blive lidt udmattet, det er når Saras og mine hormoner ramler sammen. For satan et påstyr det kan skabe. Det er rart at kunne være der for sin kæreste når hun er hormonel og ked af det. Faktisk elsker jeg, at kunne passe på hende, fortælle hende at alting nok skal gå, at hun er sej osv. Så det er altså ikke fordi det er hårdt, at være sammen med en kvinde med hormoner. Nej der hvor den blir’ helt slem, det er hvis ingen af os magter den andens hormoner (og kællinge-opførsel)

“Jeg føler bare, at du tror, at jeg føler, at du føler at jeg er sur?”

“Jeg føler bare, at du hader mig og vil have at jeg går?”

“Jeg føler bare, at når jeg er ked af det, så er du ked af det?”

“Jeg føler bare, at du slet ikke høre hvad jeg siger når jeg fortæller dig hvad jeg føler”..

omfg

Heldigvis sker det sjældent, at vi begge er helt fra den og fuld af ‘kællingefølelser’. Heldigvis har vi lært at komme omkring det med, at sige ‘vi lukker den her og ser om vi ‘føler, at du føler, at jeg føler’ det samme lort i morgen… det gør vi sjovt nok aldrig.. Men som jeg kender mænd, så har de de præcis samme ture. Måske det ikke skyldes hormoner, men så skyldes det måske sult eller manglende søvn.

To kvinder, ét forhold

Så for, at besvarer spørgsmålet, så tror jeg,at det lesbiske forhold fungere på præcis samme præmisser som alle andre forhold gør. Jeg kan nogle ting, Sara kan nogle andre ting. Vi elsker hinanden og vi komplimentere hinanden godt. Vi støtter hinanden og vi udfordrer hinanden. Vi skiftes til at køre bilen og vi deler de huslige pligter. Vi skiftes til at være stærke og være svage. Vi får hinanden gennem dårlige dage. Nogle gange invitere jeg Sara på date, andre gange overrasker hun mig<3

 

Er der nogen derude, som kan belyse forskellen på de forskellige forholdskonstellationer?

 

1 Comment

  1. Camilla says: Svar

    Forleden morgen havde jeg virkelige travl. Vores 1 årige hystade Mollie stod og råbte, at nu ville hun fanme i vuggestue. (Hun kan ikke tale, men det lød som om, at det var det hun prøvede at sige)
    Nå men det resultere i, at jeg tager min søde kones bh på. Hun er ca 165 høj og vejer omkring 60 kg. Lad mig sige det sån … Det gør jeg ikke. Den bh var meget tæt på at tage livet af mig resten af dagen.
    Det var altså ikke sket i et hetro parforhold. Det var mine klassekammerater ret så enig i;)

Skriv et svar