Menu Luk

10 spørgsmål lesbiske mødre ikke orker mere

mor og mor blog om lesbiske mødre
 1. Hvem er moren?
  Det er vi begge to. Vi er begge to forældre og vi er begge to kvinder. Derfor er vi begge to mødre. Hvis du gerne vil vide hvem af os, der har båret børnene så læs spørgsmålet nedenunder. Hvis du gerne vil vide hvad vores børn kalder os?, så spørg. Eller gå ud fra at de kalder os for mor eller noget i den stil. Det er meget typisk for kvinder, der er forældre at blive kaldt en eller anden variation af mor..

 2. Hvem er den rigtige mor?
  Ok den var også i det andet indlæg ‘om 12 ting du aldrig skal sige til en lesbisk‘ (jeg må opdatere den ved lejlighed). Inden du stiller det spørgsmål, skal du have en korrekt definition af en mor. Ellers kan jeg ikke svare på dit elendige spørgsmål.

  Hvis du derimod gerne vil vide hvem, der har båret barnet/børnene så spørg om det. Nej vent! Føl stemningen og spørg så om du må spørge om det! Men basicly så er lesbiske mødre begge to rigtige mødre.

 3. Er du så faren?
  Nej. Det er fordi vi er to kvinder. To kvinder hvor vi begge to er mødre. Læs eventuelt spørgsmål nummer 5 hvis du er forvirret og gerne vil vide mere om det der med far.  

 4. Har I så fælles forældremyndighed?
  Ja, men lad være med at spørge om det. Gå på toilettet og google det i stedet for.

 5. Er I ikke bange for at jeres børn ikke laver faragtige ting?
  Jeg ved ikke hvor jeg skal starte. Ok svaret er et kæmpe nej. Men hvad er det overhovedet for nogle ting? Sara kan alting med værktøj. Jeg er semi-lort med en fodbold, men jeg skal nok spille med.

  Min storebror har to børn og kan ingen ‘faragtige’ ting. Hans børn er mere fucked end mine? Men basicly, så er det vigtigt at huske på, at børn har brug for gode, kærlige forældre, der gør deres bedste! Det er sandt uanset antal af forældre og deres køn, farve, profession, religion mm.

 6. Hvem får barnet hvis I bliver skilt?
  Lad mig være.. Eller, lesbiske mødre har samme rettigheder som alle andre. Vitterligt alle. Men som udgangspunkt skal vi ikke skilles.. “nej, nej men hvad nu hvis??”.. Det kan jeg ingenlunde sætte mig ned og forestille mig..

 7. Hvem er så faren?
  Det er ikke nogen far. Der er to mødre. Det er fordi vi er to kvinder i det forhold du lige har spurgt ind til. Når der er to mødre, er der slet ikke en far. Hvis du gerne vil kende hele donorsituationen, så gælder forholdsreglerne også her:

  Kender du mig godt? Ved du hvad mine børn hedder? Er du sikker på, at det er dig vel ondt at spørge om hvordan vi anskaffede sædceller og sendte dem afsted op hvor solen altid skinner? Hvis du er heeelt sikker – så spørg hvilke overvejelser rent donormæssigt vi gjorde os. Så kan jeg altid selv finde ud af om du skal have hele historien, priserne og karaktertrækkene på donor.

 8. Hvad ved i om donoren?
  Det kommer ingenlunde dig ved. Så medmindre jeg fortæller om det af mig selv, så bare ikke stil spørgsmålet. Men fordi jeg er blogger, så kan du også læse lidt om det her i indlægget ‘om strå i kartotek’.

 9. Hvor er jeres børn så fra?
  De er herfra? Det primære problem, som jeg ser det, er at folk er så mega uniformerede. Langt de fleste ved ikke i hvilken grad regnbuefamilier er lovmæssigt ligestillet med heteroseksuelle par. Om vi så havde adopteret vores børn, så hjælper det ikke børnenes følelse af at høre til, at verden stiller disse spørgsmål.

  Ej heller hjælper det den normalisering af regnbuefamilier, lesbiske, donorbørn osv., der gerne skulle arbejde sig på plads. Og det er altså uanset om vi havde adopteret eller ej. Det er vores børn, de bor med os i vores lille lejlighed derovre (se jeg peger til højre). Det betyder at de børn du spørger om, er herfra.

 10. Er I bange for at jeres barn bliver mobbet med at have lesbiske forældre?
  Jeg er ikke. Børn er for seje og de ved det. Derudover er jeg selv også ret nice og skal nok afmystificere hvad end, der skal afmystificeres. At børnene har to mødre, er en meget lille del af dem som mennesker.
morogmor blog
Fotos af dygtige Kim fra Kimkab Photography
Posted in Nummererede, Queer, Tabuer og tubaer

5 Comments

 1. Ditte

  Jeg bar vores første barn og bliver kaldt “Mama” og min kone “Mor”. Da vi skulle have vores andet barn, var det min kone, der bar barnet. Vi er blevet spurgt TALRIGE gange, om vores andet barn så skulle kalde mig for “Mor” og min kone for “Mama”. Selv min mor spurgte!
  Vi plejer at svare, at det da ville være frygteligt besværligt, at de ikke bare kalder os det samme.

  • Marie - Morogmor.dk

   Hehehe, det er også en af mine “yndlings”. Alle, og jeg mener ALLE, ville være fuldstændig på halen hvis mødrene hed noget på kryds og tværs? Det kommer ikke til at ske 😀 ! i hvert falde ikke planlagt da 😀

 2. Christina

  Tak for at dele dine tanker her! Det er altid hyggeligt at læse med.
  Jeg får faktisk nærmest aldrig eller kun meget sjældent spørgsmål, som jeg synes er fornærmende. Vi har to døtre, 3 og 6, født én hver, samme anonyme, åbne donor.
  Jeg oplever mere, at folk er nysgerrig på en venlig og oprigtig måde, og jeg fortæller gerne om hele processen eller hverdagen. Også i detaljer som de ikke efterspørger men som jeg synes er vigtige for at fremstille sagen bedst muligt. Om fx de 11 selvbestaltede IUI-forsøg der ikke lykkedes, ændring af loven så vil pludselig kunne få IVF på Skejby trods åben donor i det 12. og heldigste forsøg, at vi måtte indgå tvangsægteskab så jeg kunne blive juridisk forælder til vores første barn, om hvilke overvejelser der lå bag vores valg af donor osv. Langt hen ad vejen for faktisk at hjælpe folk med at få den oplysning, man i vores sted i den grad kan mærke, at de ikke har. Så at fortælle tingene som de er for netop at sprede ringe i vandet og måske på sigt afmontere uvidenhed og fordomme. Ja, det er min tilgang til det, men måske har jeg bare mødt for få hjernedøde kommentarer til, at jeg stadig har stort tålmodighed til at “uddanne” mine medmennesker.
  Respekt herfra og god Påske!

  • Anita

   Der er mange “ gode” spørsmål kan jeg forstille mig. Som ene mor til en på 4 år får jeg også nogle af dem og spicielt nu hvor jeg er i gang igen med at prøve igen. Der er dog lidt forskeld. Bliver tit spurgt om hvad jeg vil gøre hvis jeg dør når min søn jo ikke har nogen far. Dette rager igen men har Såfølig et testamentet hvor det står i.

   • Marie - Morogmor.dk

    Hej Christina, Det er et fuldstændig vanvittigt spørgsmål?! Du har helt ret, det rager jo ingen mennesker hvis du ikke selv fortæller om dine tanker herom. At du har et testamente gør dig allerede 100 gange mere “forberedt” end de fleste. Sejt! og tak for dit input. Det er en super relevant vinkel du har med dig.

Input og feedback

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: