Menu Luk

8 uundværlige tricks til gode dage med dine hjemme-børn !

morogmor 8 tricks til gode dage med hjemme børn

Vi er hjemme med vores børn mange af os. Er du okay kære med-mor? Hvordan klare du den, far derude? Kan i rumme det hele? Jeg tænker i hvert falde meget på, at familierne derude bliver ramt på overskuddet og familielivet. Et familieliv, der skal kunne holde til at de arbejdende en dag skal tilbage på arbejdspladsen og samle denne op fra jorden.

Med en uddannelse i at analysere og optimerer (basicly i hvert falde) er min reaktion på situationer som denne, at skabe kontrol og ro. Jeg ved, at værdien man kan skabe gennem den perfekte balance mellem ro og kaos kan være altafgørende. Overforberedt men understruktureret. Her er 8 uundværlige tricks til gode dage med din hjemmebørn.

Morogmor blog om familielivet under coronakrisen
Foto – Kim
morogmor aktiviteter med hjemmebørn
Foto – Kim

8 uundværlige tricks til gode dage med dine hjemme-børn !

 1. Sammensæt en realistisk plan over aktiviteter for hele ugen
  Vis dine børn at der stadig er en plan de kan læne sig op ad. En plan ligner en hverdag næsten uanset hvilke aktiviteter du putter på planen. Hvis du planlægger at I skal tegne på sten fra indkørslen efter frokost og i så gør det, så er det en plan der er overholdt. Læs eventuelt indlægget om piktogrammer her.

  Vores tirsdag så sådan her ud: morgenmad, skovtur(mamma arbejde), Disney film(mor arbejde), leg med legetøj(mamma arbejde), aftensmad, bøger, godnat.

 2. Del dagen over i to bidde
  Er din familie morgenmennesker? Så stå op og kom ud og kast sten på stranden inden resten af befolkningen får samme ide. Tag så hjem og se en film inden i laver perleplader. Sover I længe og nyder en morgenfilm i sengen med boller og marmelade? Så gør det og cykel sammen en tur i nattøj efter frokosten er spist.

 3. Lav en skærm-plan
  Er dit barn til spil på IPad’en, Disney film, eller Gurli gris? Aftal hvilke skærme der skal i brug og hvad der skal ske på dem. “Mor jeg vil bare så gerne se Hej Ninjaaaaa” råbte Benedikte 600 gange i torsdags mellem 16.00 og 17.00. Gang nummer 601 sagde jeg ja? Fordi jeg (åbenbart) er menneskelig og alternativet var at blive vanvittig.

  Nu har vi lagt en TV-plan over hvilke film skal ses hvornår og hvor længe. Hun har ikke spurgt siden! (ps børn er sjove) 😀

 4. Bag de her boller fra sydhavnsmor
  Primært fordi de tager 1 minut at samle og 20 minutter at bage. Sekundært de smager SÅ godt, de er sunde og indeholder godt med fiber. Put ost og/eller Nutella på og nyd dem. Find dem her!

 5. Lav madpakker til hele flokken – også selvom I ikke skal ud
  Uanset om du skal i skoven eller om I skal puste æg derhjemme, så giver det en enorm frihed at have planlagt og lavet maden aftenen inden. Måske du gerne vil dyrke yoga mens ungerne maler toiletruller? Måske vasketøjet skal fixes og lydbogen lyttes?

  Med pre-lavede madpakker kan du få tid til at være med i aktiviteterne sammen med børnene. Der skal ikke dækkes bord, der skal ikke ryddes af og madpakkerne kan børnene selv smide i opvaskeren.

  Derudover kan madpakker også noget for børn. Det er både hyggeligt og hverdagsagtigt at skulle pakke sin mad ud. Ps. Hvis dine børn er som mine, så spiser de også meget mere uden brok. Jeg aner ikke hvorfor.

 6. Lad børnene være med til at holde hjemmet pænt – sammen med dig
  Vi ved jo godt, at det kun er hos forældrene børn er små røvhuller. I institutionen kan børnene stå i kø, de vasker hænder efter at have tisset og de spiser gulerødder. Det er nu vi chancen for at inviterer den side af vores børn ind i familielivet også.

  Det er nemlig ikke sommerferie hvor vi slapper aaaf og siger “det er jo sommerferie for faaen”. Hvis dem hvordan man tømmer opvaskemaskinen, lægger vasketøj sammen og rydder op på dem måde hvor alt legetøjet er væk. Du har god tid og jeg lover dig at de kan finde ud af det. Stik dem en bolle med Nutella og et klap på hovedet bagefter. Why not?

 7. Gem halvdelen af legetøjet væk NU
  Sorter børnenes legetøj. Tag halvdelen (eller mere afhængig af hvor længe du tror vi skal være hjemme) og GEM DET VÆK.

  Du får to ting ud af det. 1: Mindre rod og formegentlig mere rolige lege. 2: I næste uge tager du legetøjet frem igen og du er nu GUD fordi du kommer med nyt liv til deres lege. Nyd din gudestatus med at se Netflix mens børnene leger. (Ugen efter bytter du igen hvis vi stadig er hjemme)

 8. Snak med dine børn og plej dit forældre hjerte
  Når madpakken er spist, hjemmet samlet i fællesskab og aktiviteterne ordnet. Så snak om hvad I har lavet. Som forælder er det ikke tit, at vi er sammen med vores børn på den her måde. Det er både hårdt, grænseoverskridende og identitetsændrende på mange måder.

  Men vi kan også lærer vores børn at kende på ny. Hvad tager de med sig fra i dag? Måske det er noget du ikke havde lagt mærke til. Lad det dine børn fortæller være noget værdifuldt vi kan putte ind i vores forældrehjerter til når den dårlige samvittighed rammer. Til når Corona krisen bliver for hård og samfundet ændrer sig omkring os.
mor og mor blog om hvad du gøre med børn der er hjemme fra børnehave
Foto – Kim
morogmor blog søskende der passes hjemme coronakrise
Foto – Kim
Posted in Livet, Nummererede

Input og feedback

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.