Menu Luk

Fra 90 kvm til 70 kvm – galt eller genialt ?

Morogmor blog - ny lejlighed

Fra 90 kvm til 70 kvm – galt eller genialt? For knap to måneder siden havde vi pakket alting ned i halvdårlige flyttekasser fra Silvan og vi var klar til at flytte. Vi havde nemlig fundet den fineste lille lejlighed som vi gerne ville bo i. Her bor vi nu og vi er ved, at finde os rigtig godt på plads.

20 kvm mindre plads

Vores nye lejlighed er 20 kvm mindre end den gamle lejlighed i Viby og huslejen er omkring fordoblet. Vi bor nu to voksne og to børn i en lejlighed på 66 kvm og det går rigtig godt. Faktisk føles det til tider som om, at denne lejlighed er større end den gamle.

Lejligheden er indrettet sådan, at der er skydedøre mellem køkken og stue hvilket giver en lille fornemmelse af et køkkenalrum. Nu kan kan børnene lege, mens vi voksne ordner ting (det er sådan noget forældre gør hele tiden, am I right?) uden, at der er nogen, der føler sig efterladt.

Vilfred og Benedikte deler værelse. Det havde også været planen i den gamle lejlighed, men nu er det selvsagt bare en smule mere trængt. På værelset har de senge, skabe med tøj, legekøkken, dukketing og nogle bøger. Resten af legetøjet er i stuen og dét er ganske hyggeligt.

Morogmor blog - vi flytter

Morogmor blog - Lejlighed i Aarhus

 

Børn i byen

Flere har spurgt hvordan vi dog kan finde på, at vælge byen frem for forstaden, nu hvor vi er en børnefamilie. Byen er her vi føler os bedst tilpas og så er det jo her vi skal være. Vores unger vokser op med “ARG, PAS PÅ BILEN” og at man kan få kaffe og croissanter på hvert et gadehjørne. Benedikte kan spotte Emmerys fra lang afstand og elsker at cykle ad de lange stækninger ved havnen eller på strøget og hun kunne ikke finde på at forlade fortorvet uden en forælder.

Vi er tæt på vores uddannelsessteder og kan cykle alle vegne, sådan som vi havde ønsket det. Faktisk har transporttid været en pestilens dagligt mens vi boede i Viby. Sara kunne nemt bruge 1,5 time på, at komme fra skole, hente Benedikte og så hjem – og dette hvad end hun cyklede, tog bussen eller bilen. Det er slut nu.

Byen er, i modsætning til manges opfattelse, fuld af børnefamilier i alle aldre. I vores gård kan jeg berette om både ældre par med voksne børn og kærlighed til deres baghave, yngre par med teenagerbørn, ældre par uden børn, singler i alle aldre og så er der også et par unge jævnaldrene med os. Nogle er gravide med deres første, andre har tre stks. I hvert fald, falder Sara og jeg totalt ind i mængden og det er ret hyggeligt.

Vi har tilmed fået en lille lukket baggårdshave, der er rigtig hyggelig. Her har vi allerede luet fliser og spist frokost. Vi har plads til cyklerne, cykelvognen, klapvogne og scooter (Benediktes de små røde).

Der ud over bor vi en spytklat fra alle de ‘by goder’ som jeg holder så meget af 🙂

 

Morogmor blog - deleværelseMorogmor blog - Børn i byen

Hvorfor flyttede vi?

Vi var ikke vild med Viby, transporttiden og at være ‘så langt væk’ fra byens liv. Lejligheden vi boede var også ganske lydt og det betød, at vi ganske ofte modtog klager. Klager over at vores stole larmede eller, at Benedikte da vidst var noget af en hidsigprop. Vi kunne også høre naboerne nyse eller skylle ud i toilettet, men den slags vænner man sig til. Men det faktum, at de kunne høre os, og ikke brød sig om det gjorde, at jeg var i konstant beredskab. Prøvede at afværge enhver lyd. Jeg prøvede at lære Benedikte ikke at løbe med hælene først og at vi først kunne lege efter kl. 8.00 i weekenden.. det er jo ikke holdbart. Klart vi har larmet, men ikke mere end jeg tror de fleste børnefamilier larmer. Men helt sikkert mere end gamle mennesker der lytter radio og drikker te og prøver at høre om det er en lastbil eller en bil der rammer rabatstriberne på motorvejen.

Men nu er vi væk derfra og vi bør i den skønneste lejlighed! 🙂

 

Mens jeg kigger billederne af lejligheden går det op for mig, at vi ikke har mere end fem møbler, som ikke er fra IKEA. Det er jo vanvittigt. Man kunne fristes til, at tro vi er sponsoreret af IKEA med den store kvantitet af samle-selv-pap møbler. Men vi er vist bare gode kunder. Måske burde vi være sponsoreret? Eller i hvert fald anerkendes for (overforbruget)?

Morogmor blog - Børnefamilie

Morogmor blog - børnefamilie i byen

Morogmor blog - ny lejlighed

Vil du gerne se mere? Morogmor er på Instagram hvor jeg dagligt poster billeder fra vores hverdag og vores hjem. Find og følg os her <3

Posted in Alting pænt, Billed føljeton, Dagligdage, Livet

Input og feedback

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.