Menu Luk

Er homoseksuelle velkomne?

Morogmor blog om lesbiske mødre der holder om hinanden

Er det ok at være homoseksuel (eller andet) hele tiden? Er homoseksuelle velkomne? Eller er det bedre liiige at vejre situationen, stemningen, miljøet, om det nu er passende? Hvornår passer man på sig selv og hvornår passer man på andre?

Du ved det måske allerede, altså, at jeg skriver på en bog. Det skal være en bog, som endnu mere end morogmor, favner homoseksuelle. Viser kærlighed og omsorg og som kan bruges til en guide igennem den, for nogle, udfordring det er at springe ud. Til min bog laver jeg et hav af research. Spørgeskemaundersøgelse, interviews og sgu også god gammeldags deskresearch på google. Og det er ligesom her det sker – årsagen til indlægget her. Meget af det jeg finder på google, forstærker mit behov for at skrive den her bog. Nogle dage føles det næsten som et ‘kald’. På dage som i dag er det et fucking must.

Har også engang lavet en guide til hvad man kan sige hvis man møder en lesbisk. Find den ved at følge linket her. 

Og her er hvorfor: Der er en masse brevkasser, rådgiver linjer og artikler der fortæller om homoseksuelle og/eller spring ud elementer. I den seneste jeg læste, få sekunder inden jeg skrev dette indlæg, stod der følgende, ‘det kan være en god ide liiiige, at vejre stemningen blandt vennerne inden du fortæller om din tvivl om din seksualitet’.

At styrke sine medmennesker

Nå? Fordi det er deres følelser det handler om? Jeg er super færdig med, at for at beskytte sig selv, skal man beskytte andre? Ved du hvem den eneste der kan blive såret af sådan en opførsel? Det er en selv! Og alle mennesker, der rådgiver skal holde op med at sige sådan noget bavl. Svaret, hvor ovenstående var skrevet, stod i et svar til en 17-årig pige og er fra 2018.

Der er flere elementer i, der er vigtige at fremhæve og som gælder for langt de fleste, der søger svar. Helt generelt 

  • Den 17-årige pige skriver ikke, fordi hun har behov for, at blive set i at være anderledes. Hun skriver fordi hun gerne vil fortælles at hun er helt normal.
  • Det er ikke den 17-årige piges ansvar at skåne folk mod, at blive såret pga. noget hun føler inde i sig? Hendes seksualitet skal ikke ses som noget, der kan såre andre.
  • Vi skal styrke vores medmennesker i at brænde broer, der er i vejen for deres egen udvikling. På den måde styrkes vi indefra. Vi bliver bedre til, fortsat at dyrke det, der styrker os. Det er fordi vi bliver mere bevidste om hvad der styrker og ikke styrker. Det gælder også for homoseksuelle.
  • Den ældre kvinde der svarede kan umuligt have et indblik i det miljø denne 17-årige pige vokser op i og skal derfor ikke unødigt bekymre hende.
  • Samfundet er betydelig mere åbent overfor homoseksuelle. Den ældre kvinde skal ikke pålægge egen samfundsopfattelse på en 17-årig pige.
  • Hvis du er i tvivl om hvad du gør når nogen stiller svære spørgsmål. Så henvis til en voksen. Der er flere virkelig gode rådgiverlinjer som kan tage vare på en ung kvinde med identitetsspørgsmål – skriv det ikke i Ude og Hjemme.

At rådgive med kærlighed

Det rører mig dybt og jeg bliver inderligt ked af det. Som ung pige havde jeg en oplevelse, hvor en voksen mand rådgav mine forældre til, ikke at gå videre med en sag der var vigtig for mig. Han argumenterede, at det nok ville blive for hårdt for mig? Men det er et misforstået hensyn at tage. Jeg har været oprevet over denne manglende handlen i 15 år nu?

Hvis du ikke rådgiver dine nærmeste, dine bekendte eller fremmede til at gøre det, som er vigtigt for dem. Men derimod fortæller hvad, der er vigtigt for andre. Så fortæller du, at andre er vigtigere og vigtigst. Og det vil aldrig være sandheden.

Dette emne finder jeg overalt på de sociale medier. Udgangspunktet er forskelligt, men temaet er det samme. Promover den kærlighed! Se dine medmennesker vokse. Vær glad på dine egne og på andres vegne. Hyld hinandens succeser. Hvadend det er seksualitet, en høj karakter eller en forretning, der spiller. Say yes to the success.

Pas godt på hinanden derude. Styrk hinanden og byg hinanden som dem vi er bedst!

Og hvis du er i tvivl om noget, så spørg en voksen! – eller mig <3

Homoseksuel hele tiden Lesbiske kvinder med børn
Et par billeder fra en heldig lørdag formiddag på stranden <3
Det er helt ok at være så nuser her
Verdens sødeste Vilfred

Foto øverst: Kim Bowman fra kimkab.com <3

Posted in Queer, Tabuer og tubaer

Input og feedback

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.