Menu Luk

Regnbuebørnebog om ‘Hjaltes første dag i børnehave’

Morogmor blog - Regnbuefamilie

Benedikte elsker, at læse bøger. Faktisk har vi cirka nitusinde bøger og hun kan dem alle sammen uden ad. Ud af de nitusinde bøger vi har liggende, handler kun to af bøgerne om en normal familie ligesom os.

Regnbuebørnebog om ‘Hjaltes første dag i børnehave’

Så da Marianne skrev til mig i sidste uge, om jeg havde set hendes seneste børnebog om Hjalte og om jeg ville skrive en anmeldelse af den, sagde jeg selvfølgelig ja. Ind ad døren kom Bogen om Hjalte, hans lillesøster og hans ven Otto. Benedikte fik lynhurtigt dirigeret(ja) Sara op på sofaen og lillebror væk og så skulle der læses. Jeg sneg mig til, at tage en masse billeder, selvom det på en måde virker forstyrrende for sådan en gang eftermiddaglæsning. Men man kan få lov til meget, når der er bøger i spil.

Hjaltes første dag i børnehave

Morogmor blog læser bøgerMorogmor blog - regnbue

Da ungerne skulle puttes læste vi Hjaltebogen igen og denne gang var det min tur. Bogen handler om drengen Hjalte. Hjalte er 3 år, han har en lillesøster og to mødre, og vi følger ham på hans aller første dag i børnehave. Vi er med når han leder efter sin bedste vuggestueven Otto og når han skal have nye venner. Vi er med når børnene laver fis og ballade og vi er med når børnehavedagen er slut.

Benedikte nikker genkendende til det hele, hun kender nemlig godt de oplevelser og følelser som Hjalte har. Hun kender godt det at glæde sig til noget og have forventninger og hun kender især til det, at have venner.

Helt almindelig

Selve det med, at Hjalte har en mor og en mama har ikke den store betydning for bogen, hvilket er godt. Det er godt fordi det jo ikke er dem, mødrene, det handler om. Det handler om Hjalte. Hjalte er nemlig en helt almindelig dreng ligesom alle andre og det er hans først dag i børnehave, som vi følger. Han har tilfældigvis bare to mødre i stedet for en mor og en far.

Det er jo, i min optik, lige præcis sådan her børn(alle børn) skal blive præsenteret for hvilke familieformer, der findes. På denne måde fremhæver man ikke det, der er anderledes for, at snakke om det, men lader det anderledes blive en naturlig del af historien. Hvis man hele tiden peger på det, der er anderledes og siger, at det er normalt, så forbliver det anderledes.

Nu tænker du måske; ‘jamen er det ikke præcis dét morogmor blog gør?’.. og jo, til tider.

 

Tusinde tak for god læsning, Marianne. Den glæder vi os til, at læse mange gange endnu. Bogen er kommet i handel i dag og I kan finde den her. (Linket er ikke affiliate)

morogmor blog - hjalte

 

Posted in Alting pænt, Dagligdage, Livet, Underholdning

Input og feedback

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.