Menu Luk

Er lesbisk sex, rigtig sex?

mor og mor blog lesbisk sex

Lesbisk sex? Jamen, hvis det ikke er en penis, der går ind i en vagina er det så overhovedet rigtig sex?? Jeg skal prøve at omgå dette emne så.. Ehm, respektfuldt jeg kan.

Som følge af indslaget om ‘hvad man ikke skal sige til en lesbisk‘, er der bare en hel masse spørgsmål om sex og om lesbisk sex, er rigtig sex?! Min holdning til emnet “rigtig sex” er ret simpel: Rigtig sex er når mennesker nyder en intim stund sammen! Det betyder derfor også, at ja, sex mellem to kvinder er rigtig sex..

Hvad der føles rigtigt for jer, er rigtige sex! Og det er egentlig det korte svar på det spørgsmål. Så hvad er rigtig sex for dig?

Ps. Jeg synes i øvrigt ikke sex er et særlig svært emne at snakke om og faktisk heller ikke at skrive om. Jeg drømte i mange år om at tage en sexolog uddannelse. Hvis jeg skal være helt ærlig, vil jeg stadig gerne tage den uddannelse!

Sex og samliv er en kæmpe del af livet både i privaten men også i samfundet. Jeg læste engang en filosofisk bog, hvor forfatterens holdning var, at samfundet gennem mange år er formet af menneskets religion og menneskets indre drifter – heriblandt lysten til sex og nydelse.

Fuldbyrdet samleje er mandens samleje

Hvis jeg liige må gå ind i emnet, så har jeg også flere holdninger/observationer. Den røde tråd på denne svada starter lige der, hvor udtrykket ‘et fuldbyrdet samleje’ er. Et fuldburdet samleje, er et samleje hvor manden har udløsning. Dette betyder omvendt også at afbrudt samleje er samleje hvor manden ikke har udløsning.  

Dette fremhæver så godt hvordan sex, samleje, bolle, igennem mange år er blevet defineret af mænd siddende som forskere, overlæger eller lignende. Mænds lyster og behov har historisk set altid været fremhævet som stærkere, vigtigere og mere ustyrlige. Kvindens lyst er blevet kategoriseret hysterisk og forstyrrede og mange blev sendt bort og steriliseret.

Alt dette har stadig en afgørende betydning for hvordan vi tolker sex mellem to mennesker. Manden skal komme, kvinden skal smile og være stolt af sin dygtige mand. Dette er, tror jeg, så småt ved at ændre sig. Kvindens orgasme og nydelse er kommet mere på talebordet.

Orgasmer på bordet

Seje kvinder forsker i dag i kvindens underliv, kønsorganer, orgasmer osv. Det gør os bedre informeret og vi kan være mere lærte om hvor den viden og forståelse vi har i dag, stammer fra. Det er derfor, vi i dag ved, at alt hvad vi tænker og ved om sex, stammer fra en mands forskning.

Der findes uanede mængder af forskning og historie lavet af mænd. Manden ville ofte sørge for, at inkludere sig selv som afgørende og vigtig faktor. Dette spænder helt fra ,at jomfrueligheden, der skulle tilhøre en mand, til ensidig troskab og hvornår en kvinde må have lyst. Kvindens orgasme er ikke engang nødvendigvis på bordet i mandens definition eller diskussion af samleje.

Måske, måske og måske

Og der har vi det. Min (og andres) holdning til hvordan vi kan opfatte det vi kender som det rigtige. Vi kan, og bør, opfatte ‘rigtig sex’, som noget en gammel (hvid) mand med stiv pik opfandt. Og så kan vi derefter vælge om det er dét, eller måske noget andet, vi gerne vil opfatte som sandheden! Måske det, der var godt nok dengang, er forældet i dag!? Måske der også er noget andet der kan være ‘rigtigt’!?

Som sagt tror jeg altså på, at ‘rigtig sex’ er når mennesker er intime sammen. Det skal ikke bestemmes ud fra orgasmer, penetration, antal personer involveret eller kønnet på de, der deltager.

Ej heller skal ‘rigtig sex’ vurderes ud fra hvilke dele af kroppen, der er involveret, om det er med legetøj eller andre hjælpemidler. Hvis det er dejligt for jer – er det rigtigt! Det betyder jo også at lesbisk sex er rigtig sex, ikke sandt? Det var bare det lige fra mig..

er lesbisk sex rigtig sex?
fotoet hvor jeg smiler over hvor meget jeg har ret er taget af dygtige Aabyfoto
Posted in Queer, Tabuer og tubaer

2 Comments

  1. Rina

    Min kæreste er hetroseksuel og jeg er panseksuel: Vi er ikke 100% enig med dig i definitionen af sex, for vi mener at definitionen af sex er “at være intim med andre og/eller sig selv”. Onani er også en form for sex 🙂 Så ja, lesbisk sex er også rigtig sex!

    • admin

      Hej Rina – det er et super aktuelt svar her. Og jeg giver dig selvfølgelig helt ret! Og tak for input

Input og feedback

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: