Menu Luk

Livet som forældre under uddannelse # PARFORHOLDET

morogmor blog - sara og klapvogne

En sød læser skrev og spurgte om ikke jeg kunne have lyst til, at skrive et indlæg om livet som forældre under uddannelse. Hun spørger ind til det af flere årsager; hvordan bliver man udfordret på tiden, er der overhovedet tid til lektier? Er der overhovedet penge nok til forsvarligt at kunne få børn? – og hvad gør eller ikke gør det ved parforholdet? Sara og jeg er jo begge to studerende, så derfor er det faktisk et emne vi selv tit har oppe herhjemme. Jeg deler mine tanker op i tre; Tid, Parforhold og Økonomi. De to andre indlæg handlede ‘TIDEN’ og ‘ØKONOMI’.
Her kommer ‘PARFORHOLDET’.

Parforholdet som forældre

Gud hvor man kan være uenige om mange ting – og gud hvor kan jeg føle at jeg ved bedre end Sara. Nogle gange kan jeg simpelthen mærke helt ud i fingerspidserne hvordan jeg liiige kunne være meget bedre til, at takle en putning eller hjælpe Benedikte i tøjet. Jeg ved jeg ikke er den eneste, med et kontrolbehov der strækker sig alt for langt. Sara har nemlig præcis samme tanker nogle gange 😉

Dét, at blive forældre, har budt på mange sammenstød mellem Sara og jeg. Der er sørme mange ting vi har måtte snakke igennem. Nogle gange er vi blevet enige og andre gange nøjedes vi med, at forstå den andens budskab. Få gange har vi erkendt, at det mest konstruktive ville være bare at stoppe snakken (det er den svære, haha).

For Sara og jeg er det bare død vigtigt, at vi er ligeværdige forældre, at vi begge er lige undværelige og uundværlige. For en god ordens skyld, vil jeg lige understrege at det ikke har noget at gøre med at vi er lesbiske. Vi er bare begge to interesseret og engageret i rollen som forælder. Men det er hårdt at agere forælder, hvis man hele tiden kan mærke sin partners øjne i nakken. Det tog os lidt tid og en hel masse snakke førend vi ikke længere havde et konstant behov for at ‘hjælpe’ den anden. Men svært, det er det altså. Hvor mange kender ikke til sådan noget her:

“Bliver Benedikte nu glad igen ligeså hurtigt som jeg kunne gøre hende glad”. “Hvis det var mig, der skiftede hende, ville hun ikke skrige”. “Jeg kan godt made hende uden hun spytter maden ud” eller “Jeg kan få hende til at sove på nul komma fem”. 

Førend man kan blive ligeværdige forældre, (og det mener jeg er altafgørende for parforholdet som forældre) skal alle disse ovenstående “ideer” lægges på hylden. Man skal stoppe med at tro at man er bedre end sin partner. Noget af det mest ubehagelige er, hvis man ikke føler sig god nok. Drop det og start med at elske din partner for den forælder han/hun er! Jeg mener bare, at det er dødvigtigt med de her snakke, for har man først fået børn skal man jo altså både være kærester og forældre – resten af livet!

Bare for liiige at forklare – så er jeg sølvfølgelig langt værre end Sara…

Parforholdet med få penge

Som jeg skriver i sidste indlæg omkring økonomien så bliver jeg nogle gange voldsomt træt af, ikke at have de penge jeg gerne vil have. Jeg vil vitterligt stikke det skråt op. Sara har det på samme måde. Hun elsker kvalitet og luksus. Heller lidt, godt, siger hun altid. Vi skriver tit lister over alle de ting vi gerne vil have (hold kæft hvor er vi materialistiske egentlig). Vi kan også bruge timer på at drømme os til fremtiden hus eller lejlighed eller alle de rejser vi skal på når børnene er store og flyttet hjemmefra.

Men det er i sandhed ikke noget der tære på vores forhold med hinanden. Det er kedeligt og der skal bruges en masse tid på budgetter(læs: Sara) planlægningen mv. Men vores forhold lider ikke under det. Vi er begge to enige om, at uddannelse er godt for os og så ved vi jo, at det er en midlertidig situation.

Parforholdet begrænset på tiden

Det kan altså godt nogle gange være lidt svært at finde tid til at være kærester mellem lektier, bleer, børneputning, venindeaftaler, budgetplanlægning, træning osv. Alt for ofte når vi sætter os med en kop kaffe og en film, så vil vi hellere sove, google ting, gå i bad eller også så vågner Vilfred og skal ammes.

Men jeg føler ikke, at det påvirker vores kærlighed til hinanden. Faktisk kan vi bare ret godt lide at være sammen og så er det ikke altafgørende om vi laver lektier, vasker tøj, er på legepladsen eller står i køkkenet. I weekenderne bestræber vi os derfor på, at have nogle gode timer sammen. Denne weekend var vi fx i svømmehallen og bagefter spiste vi på GRØD, drak kaffe og fik kage – alt imens begge unger sov!! ja faktisk nåede vi hele vejen hjem og begge børn sov så yderligere 45 minutter. Svømmehallen er altså godt for forholdet 😀

Livet som forældre under uddannelse

… er hårdt men godt – præcis som forventer for resten af vores liv.

morogmor blog - sara og benedikte morogmor blog - maries fødselsdag

Posted in Dagligdage, Livet

Input og feedback

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.