Menu Luk

Månedens regnbuefamilie – mød Tina og Maria

Morogmor blog - månedens regnbuefamilie

Månedens regnbuefamilie, er mit forsøg på at introducere den mangfoldighed, som (også) hersker blandt homoseksuelle. Mød familier, der ligesom Morogmor, er anderledes sammensat. Læs interviewet og nyd billederne af skønne mennesker, der lever et helt almindeligt liv.

Mød Tina og Maria

Det er midt på dagen en solskins mandag og Maria(25 år, til venstre på billedet ovenfor) og Tina(31 år, til højre på billedet ovenfor) har disket op med frugt, kaffe og kage – slet ikke dårligt. De var i byen om lørdagen og føler begge to, at de stadig har tømmermænd endnu to dage efter.. det kender jeg jo godt 😉

Tina og Maria har de vildeste navne efter de blev gift April 2014. Tina hedder Tina Marie Bobsin Kirsten og Maria hedder Maria Elisabeth Bobsin Kirsten. Af et lesbisk par at være, er det simpelthen for mange pigenavne i én omgang og det sidder vi og griner lidt af, da det virkelig godt kan forvirre. På en måde er det som om, at de hedder det samme bare i forskellig rækkefølge. Så tungen lige i munden fra nu af.

Tina og Maria har været sammen i 3,5 år, de bor i Risskov og sammen har de deres lille pige Nola på 2 år.

Morogmor blog - månedens regbuefamilie

Hvordan mødte I hinanden?

Tina – Mega fulde på G bar
Maria – Ja altså det sjove med Gbar er jo, at der ofte er ligeså mange heteropiger, som der er homopiger. Jeg må jo nok indrømme, at jeg altid har kigget lidt ekstra efter heteropiger. Jeg har nok set det som en sjov udfordring. (Maria griner højt men hun siger dette) Denne aften faldt jeg for Tina. Jeg så hendes lange hår gå forbi dansegulvet og syntes, at hun var simpelthen så flot. Og så sagde jeg altså bare ‘hej’ til hende.
Tina – og så var jeg slet ikke hetero, siger Tina og knejser med nakken.  Jeg var på vej ud og ryge, men da Maria og jeg faldt i snak, så blev vi stående i rygerummet hele natten. Faktisk så var alle mine venner væk da jeg ville finde dem.
Maria – Ja altså, jeg tændte hendes smøg med min lighter og fra det øjeblik var vi begge solgt.
Tina – Vi tog hjem til mig og sov sammen den aften. Da vi vågnede tog jeg et bad, så tog vi et gammelt pizzaslice i hånden og så smuttede vi ned i midtbyen. Vi spiste is fra Paradis på Nørregade og gik en tur op i Botanisk. Her satte vi os på en bænk og kyssede. Og det var så den første dag i resten af vores liv sammen. Vi været sammen lige siden.
Maria – Vi laver helst alting sammen. Vi kan knap nok være en dag væk fra hinanden.

Morogmor blog - Tina

Hvad elsker I mest ved hinanden?

Tina – Marias røv. Og hendes læber og hendes øjne og at hun er virkelig dum til engelsk. Måske det med engelsk kommer før al det andet. Men hun hader lidt, at jeg ydmyger hende med det. (Tina er ved at falde ned af stolen af grin, mens hun smiler kærligt til Maria)
Maria – Jeg elsker Tinas øjne og mund og det faktum, at hun har en kæmpe negerrøv. Hun har også en helt fantastisk latter og så er hun meget hjertevarm. En sjov ting ved Tina er også, at hun ser meget pæn og uskyldig-lyshåret-dansker-agtig ud, men i virkeligheden er hun enormt bisset.

Morogmor blog - Maria

Hvad er jeres dårligste vaner?

Tina – Maria bider negle. Jeg har altid sagt, at jeg aldrig skulle date en med grimme negle og hænder. Da jeg opdagede det på den første nat vi mødtes tænkte jeg, at det var ligemeget – for det var jo bare den ene nat.
Maria – Tina ‘knipser’ på neglene. Det er pisse hamrende irriterende. Nogle gange laver hun også sådan en Quasimodo bevægelse for, at rette på bh stropperne. Hvorfor ikke bare bruge hænderne? Hun er også så dårlig til elektronik, at jeg næsten ikke kan rumme det. Engang købte jeg en Mac til hende. Hun brugte den ikke mere end et par gange så nu har vi solgt den igen. For fanden da.

Morogmor blog - Tina, Maria og Nola

Morogmor blog - månedens regnbuefamilie

Hvorfor ville I gerne være forældre?

Tina – Hvis det skal være helt, helt ærligt?! .. jeg fik et barn med Maria fordi, at jeg så var sikker på, at Maria ville blive hængende. Maria ville frygtelig gerne have børn og hun ville gerne have børn med mig. Jeg ville frygtelig gerne have Maria i mit liv. Så, så blev det sådan. Det er så hudløst ærligt som det overhovedet kan blive. Men det er den bedste beslutning jeg i hele mit liv har taget og jeg vil ikke bytte noget som helst ud. At være forælder, er det bedste jeg kan forestille mig.
Maria – Det må være meningen med livet. At få børn altså. Selvom det var mit største ønske, at skabe en familie, så er det kommet bag på mig, hvor godt jeg passer ind i familielivet. Et liv med barn og kone.

Morogmor blog - Tina og tatto

Hvordan fandt I ud af hvem der skulle være gravid?

Maria – Jeg har aldrig ønsket, at være gravid og er virkelig glad for, at møde en kvinde, som gerne ville være gravid. Jeg bliver total angst ved tanken om en graviditet på min krop. Jeg synes det er et enormt pres, at skulle producere et menneske. Jeg elsker min kvindekrop, men jeg kan ikke lide forlige mig med tanken om, at bære et barn og jeg har ikke tillid til, at min krop kan finde ud af det. Jeg tror ikke jeg mentalt vil kunne rumme det. Jeg ville konstant være bange for om barnet var okay, om jeg gjorde det godt nok. Alle mulige skrækscenarier køre i mit hoved. Tænk hvis jeg fødte et barn, som fik en sygdom jeg havde, men ikke kendte til?

Morogmor blog - Maria med Nola tatto

Hvilken type donor har I valgt, og hvorfor?

Tina – Vi har en anonym donor med udvidet profil. Donor er halv dansk, halv ghaneser. Maria er jo dansker så derfor havde hun altid forestillet sig, at få hvide børn. Da jeg så kom på ideen med en mixet donor, var det lidt en selvfølge. “Selvfølgelig skal vi da have et barn der afspejler os begge”. Det gav jo så meget mening. Maria glemmer ofte at hun er mørk fordi hun blot ser sig som dansker ❤️ men en dansker kan jo se ud på mange måder.

Den anonyme donor valgte vi fordi vi mener, at et barn har brug for to forældre og så er den ikke meget længere. Vi ved, at vi vil være tilstrækkelige som forældre, præcis i den grad hun har brug for det. På den punkt har vi stor tillid til os selv.
Maria – og når Nola engang blir gammel nok, så vil vi fortælle hende om beslutningen om donor, om vores familiekonstellation osv. Vi vil gøre det på en måde hvor alt sagt er sandt. I og med, at jeg jo er adopteret vil jeg kunne sætte mig i hendes sted rigtig langt hen ad vejen og jeg føler mig godt rustet til, at kunne tage sådanne snakke med hende. Vi har valgt, at leve det her liv og det er vi helt trygge ved.

Morogmor blog - Nola

Hvordan er det at være en familie på tre?

Tina – Man troede, at man var hel. Men så fik man Nola og så var man det endnu mere. Man er fuldendt.
Maria – Ja fuldendt.
Tina – Når Nola ikke er hjemme, så mangler den tredje. Man bliver så afhængige af hinanden.
Maria – Den der ubetingede kærlighed er enormt overvældende.
Tina – Maria var lidt i tvivl om hvorvidt Nola ville kunne elske hende og knytte sig til hende.
Maria – Men idag har vi et helt helt specielt bånd hende og jeg. Specielt når vi er alene, kan jeg mærke hvor unikt et bånd vi har.

Morg Morogmor blog - tina og marias hjem

Hvor lesbiske føler I jer på en skala fra 1-10?

Maria – Det var kraftedeme da et nederen spørgsmål
De knækker begge to sammen af grin og jeg griner med. Jeg ved jo godt, at man ikke kan svare på dette spørgsmål – det er jo derfor det er med i interviewet ikk’? Hehe
Maria – Jeg føler mig ikke lesbisk. Så 1 måske?
Tina – Jeg føler mig bare som den Tina jeg altid har været. Det der lesbisk er på en måde et grimt ord. I hvert falde når det kommer til, hvem man er.

15

Føler I jer anderledes?

Maria – Jeg føler mig på ingen måde anderledes… End nogen andre mennesker.
Tina – Men er man ikke bare mennesker? Så er det da vel ligemeget hvad man på den der LGBT-osv liste?
Maria – Ja det er jo bare ord skrevet på nogle kasser som man så kan passe ind i. Men jeg føler mig sgu heller ikke anderledes end så meget andet.

Mogmor blog - Tina og Nola

Dyrker I det homoseksuelle miljø?

Maria – Nej helst ikke – det interesserer os ikke rigtig..
Tina – Dengang vi mødtes havde Maria en kæmpe veninde flok og hun havde selv været sammen med halvdelen. Det og den slags fandt jeg ikke særlig interessant. Jeg blev meget forskrækket over hele den verden hvor alle havde været sammen med alle og jeg kunne slet ikke lide at være en del af den verden.
Maria – Vi er generelt ikke særlig interesseret i hinandens tidligere kærlighedsliv, så den slags belemrer vi ikke hinanden med.
Tina – Jeg føler, at hvis vi dyrkede det lesbiske miljø, så dyrkede vi også vores fortid og tidligere partnere og det er jo ikke særlig interessant.

Hvad er det sjoveste/dummeste I har oplevet af reaktioner på, at I er lesbiske?

Tina – En dag på jobbet fik jeg besøg af Nola og Maria imens jeg ekspederer en kvindelig kunde:
Kunden: nejjjj er det din datter? Hvor gammel er hun?
Mig: Hun er to år 🙂
Kunden: Og hvad så med ham den store?
Mig: Ham den store..?
Kunden: Ja er det ikke??
Mig: joooo altså det er så min kone – bwaaahahahahaha
Kunden: Ej.. nej hvad??? Altså… Gud ja så gammel kan du sq sa heller ik være nej hvor er jeg flov!

Godt nok har jeg prøvet lidt af hvert, men har da aldrig før prøvet, at Maria er blevet til min store søn?

Morogmor blog - Tina Nola tatto

Hvad er jeres fremtidsplaner?

Tina – Vi skal flytte om 24 dage i Sønderborg. Fire værelser og en have. Så vil jeg gerne, at vi skal have tvillinger selvom det nok bliver min død. Tænk hvis ikke de sover på samme tid?!
Maria – Ja vores drøm er vel egentlig mest bare, at få et helt almindeligt liv med familie, mange rejser og masser af kærlighed❤️

Morogmor blog - Nola udstilling

Posted in Månedens regnbuefamilie, Queer

Input og feedback

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.